Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na indyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka
kostka rosołowa
Kucharek przyprawa do potraw 0,5 łyżeczki
ryż 0,5 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 100 ml
natka pietruszki 0,5 pęczka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na indyku

Kroki postępowania

1
Do garnka dajemy skrzydło z indyka, kostkę, kucharka i zalewamy 1,5 litrem wody. Gotujemy aż mięso będzie miękkie
Krok 1 - Pomidorowa na indyku foto
2
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki
Krok 2 - Pomidorowa na indyku foto
3
Ryż wsypujemy do szklanki i pukamy
Krok 3 - Pomidorowa na indyku foto
4
Dodajemy do gotującego się bulionu
Krok 4 - Pomidorowa na indyku foto
5
Dodajemy przygotowane mięso
Krok 5 - Pomidorowa na indyku foto
6
Dodajemy przecier pomidorowy
Krok 6 - Pomidorowa na indyku foto
7
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
Krok 7 - Pomidorowa na indyku foto
8
Na koniec dodajemy śmietanę
Krok 8 - Pomidorowa na indyku foto
9
Pokrojoną pietruszkę i doprawiamy do smaku
Krok 9 - Pomidorowa na indyku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 18.03.2015 20:28
mniam pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak