Pomidorowa na indyku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z indyka

  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

    0,5 łyżeczki
  • ryż

    0,5 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana

    100 ml
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pomidorowa na indyku foto
Do garnka dajemy skrzydło z indyka, kostkę, kucharka i zalewamy 1,5 litrem wody. Gotujemy aż mięso będzie miękkie
Krok 2 - Pomidorowa na indyku foto
Mięso dzielimy na mniejsze kawałki
Krok 3 - Pomidorowa na indyku foto
Ryż wsypujemy do szklanki i pukamy
Krok 4 - Pomidorowa na indyku foto
Dodajemy do gotującego się bulionu
Krok 5 - Pomidorowa na indyku foto
Dodajemy przygotowane mięso
Krok 6 - Pomidorowa na indyku foto
Dodajemy przecier pomidorowy
Krok 7 - Pomidorowa na indyku foto
Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
Krok 8 - Pomidorowa na indyku foto
Na koniec dodajemy śmietanę
Krok 9 - Pomidorowa na indyku foto
Pokrojoną pietruszkę i doprawiamy do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
idealme 18.03.2015 20:28
mniam pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat