Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość ok40 dag od schabu
marchewka 1-2 szt
por 1/2 szt
imbir 1 spory plasterek
pomidor 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży
ziele angielskie 2-4 ziarna
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa

Kość opłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Czosnek drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju i wrzucić do zupy. Pomidory naciąć i wrzucić do zupy.
Dodać resztę obranych i umytych warzyw oraz przyprawy. Gotować aż mięso zacznie odchodzić od kości. Mięso wyjąć i część przypraw. Pomidory obrać ze skórki i zmiksować i dodać do zupy. Doprawić koncentratem pomidorowym i przyprawami do smaku.
Na koniec dodać śmietanę wg uznania.
Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.07.2017 21:54
super zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak