Pomidorki koktajlowe marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory koktajlwe

    2 kg
  • koper

    kilka halązek
  • czosnek

    kilka ząbków
  • gorcyca

    2 łyżki
  • liść laurowy

    kilka listków
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • woda

    500 ml
  • ocet 10 %

    150 ml
  • cukier

    1 łyzka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorki myjemy, najlepsze sa takie lekko dojrzałe dosc twarde. Do słoików nakładamy pomidorki, umyty koper i ząbki czosnku. Ocet gotujemy z woda i przyprawami . Zalewamy pomidory i szczelnie zakręcamy słoiki. Pomidory pasteryzujemy 0k 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat