Pomidorki faszerowane piersią z kurczaka i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    10 sztuk
  • oliwa

  • pieprz

  • sól

  • papryka słodka mielona

  • suszony koperek

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • jajka

    2 sztuki
  • pieczarki

    kilka
  • cebula

    1 sztuka
  • żółty ser

    15 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • Grill - przyprawa klasyczna

    warzyw
  • DODATKOWO:

  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Wkładamy do miski i dodajemy sól, pieprz, paprykę słodka mieloną, suszony koperek, jajka, posiekane drobno pieczarki i cebulę a następnie dokładnie mieszamy. Z pomidorków odkrawamy górną część i wydrążamy środki do których nasypujemy odrobinę przyprawy do grillowanych warzyw. Napełniamy przygotowanym farszem, startym żółtym serem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Podlewamy oliwą z oliwek, przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 17.01.2012 07:47
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat