Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorki faszerowane kaszą jaglaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 szklanka wody
łyżka masła
łyżka oliwki z oliwek
sól i pieprz
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy konserwowej

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki faszerowane kaszą jaglaną

Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Gotujemy z dodatkiem soli i masła. Po ugotowaniu dodajemy oliwkę i mieszamy.

Do przestudzonej kaszki dodałam czerwona fasolę z puszki, kukurydzę, słodką paprykę , bazylię, pieprz mielony kolorowy, szczyptę chilli.

Pomidory przekroiłam, wydrążyłam środek, lekko posoliłam i posmarowałam oliwką. Następnie nałożyłam farsz.

Naczynie przykryłam folią aluminiową i zapiekałam w 170* -10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak