Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pietruszka
1 kg -
gruszka
1 szt -
olej z pestek winogron
4 łyżki -
bulion warzywny
1,5 l -
skórka z cytryny
1 szczypta -
migdały
-
trybula
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się