Zupa krem z pietruszki i gruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka

    1 kg
  • gruszka

    1 szt
  • olej z pestek winogron

    4 łyżki
  • bulion warzywny

    1,5 l
  • skórka z cytryny

    1 szczypta
  • migdały

  • trybula

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju przez kilka minut.

Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 23.01.2016 20:28
przepyszna zupka
Mniam 23.01.2016 19:32
Ni to z gruszki, ni z pietruszki.... a taka pyszna zupka :))) Z chęcią bym taką zjadła.
Kolorowa 23.01.2016 18:19
Świetne składniki !
Wacław 23.01.2016 13:23
ciekawa zupa,na pewno smaczna :-)
Malinka 23.01.2016 13:15
Na pewno bardzo smaczna :)
ada.la 23.01.2016 12:23
oryginalna zupa
Wafelek2601 23.01.2016 09:56
Świetna zupa
Konczi 23.01.2016 08:10
uwielbiam takie zupy krem, porywam porcyjkę :) Pysznie !
ilka01 22.01.2016 22:53
zdrowa i ciekawa zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat