pomidorki do sosu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółte pomidory

    1 kg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Takie pomidorki są bardzo łatwe do przyrządzenia i bardzo przydatne do sosów zup, czyli do obiadków. Ja pomidorki myję, ściągam z nich skórkę i kroję na kawałki. Wkładam do słoiczków dość ciasno i solę. Zamykam i pasteryzuję 10 minut. Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 06.08.2011 19:54
uwielbiam pomidory
jasiek 26.04.2011 12:35
może być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat