Pomazanka czeska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • cebula

    1
  • drożdże

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na maśle,wbić jajka. Drożdże rozpuścic w wodzie i zalać \"jajecznicę\". Wszystko razem smażyć.Posolić do smaku i na końcu posypać majerankiem.
Smakuje na cieplo i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 17.01.2017 20:13
Po pierwsze ten "przepis" nie ma nic wspólnego z czeską kuchnią, a już tym bardziej z pastą zwaną Pomaźanka. Po drugie podajesz totalnie sknocony przepis na starą polską jajecznicę zwaną "fałszywy móżdżek" - jednak drożdży się do niej w niczym nie rozpuszcza, a roztapia na podsmazonej cebuli!
magical66 26.09.2010 11:03
wzorowy przepis
kotlet 25.09.2010 16:03
polecam
iwona332 25.09.2010 10:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat