Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy sernik z nutką piernika
Kroki postępowania
Jajka z cukrem i cukrem z wanilią ubić jak na biszkopt. Ser z wiaderka i mascarpone zmiksować z olejem i mlekiem, połączyć z masą jajeczną.
mąka pszenna | 30 dag |
masło | 20 dag |
żółtko jajek | 3 szt |
kakao | 2 łyżki |
cukier puder | 10 dag |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 3 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
śmietana gęsta | 1 łyżka |
ser biały | 1 kg ( z wiaderka) |
serek mascarpone | 25 dag |
cukier | 1 szkl |
budynie śmietnkowe | 2 szt |
olej | 100 ml |
mleko | 100 ml |
jajko | 7 szt |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2-3 łyżki |
rodzynki | 2-3 łyżki |
czekolada gorzka | 5 dag |
czekolada deserowa | 5 dag |
śmietana 30% | 2 łyżki |
cukier puder | 10 dag |
sok z cytryny | 1 łyżka |
woda | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: