Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa gorąca czekolada

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
czekolada gorzka 0,5 tabliczki
śmietana 30% 1 łyżka
sok z pomarańczy 4 łyżki
cynamon szczypta
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa gorąca czekolada

1. Zagotuj mleko, lekko ostudź i dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj.
2. Ponownie podgrzej mleko, dodając kawałki czekolady. Podgrzewaj aż wszystko się dokładnie rozpuści.
3. Dodaj sok ze świeżej pomarańczy, cynamon i miód, wymieszaj.
4. Przelej do filiżanek, dekorując ubitym mlekiem lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.01.2016 20:20
Czuć smak pomarańczy i ich aromat?
Krysia_S 15.04.2014 22:10
Nigdy jeszcze takiej nie pilam, ale przepis jak najbardziej zachęca
malaczarna23 22.01.2013 20:55
wspaniała:)
caralajna 19.07.2012 07:11
bardzo lubię kawę pomarańczową, robię z likierem pomarańczowym, albo ekstraktem z pomarańczy.. pyszna jest :)
zuzanna_z 19.05.2012 13:24
dobre
smerfetka79 07.05.2012 18:45
oj lubię :)))
olkaaa 16.04.2012 07:44
extra
olkaaa 16.04.2012 07:44
extra
Ewelina38 19.02.2012 15:04
uwielbiam taką czekoladę
Kas2 19.01.2012 07:19
muszę zrobić, koniecznie!
Miki 22.12.2011 22:07
fajne
Miki 21.12.2011 17:12
pycha
PaniMISIOWA 21.12.2011 10:08
moja ulubiona kompozycja smaków
PaniMISIOWA 21.12.2011 10:08
moja ulubiona kompozycja smaków
Katarzyna74 13.12.2011 11:14
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak