Pomarańczowa gorąca czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    250 ml
  • czekolada gorzka

    0,5 tabliczki
  • śmietana 30%

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    4 łyżki
  • cynamon

    szczypta
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Zagotuj mleko, lekko ostudź i dodaj śmietanę, dobrze wymieszaj.
2. Ponownie podgrzej mleko, dodając kawałki czekolady. Podgrzewaj aż wszystko się dokładnie rozpuści.
3. Dodaj sok ze świeżej pomarańczy, cynamon i miód, wymieszaj.
4. Przelej do filiżanek, dekorując ubitym mlekiem lub śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.01.2016 20:20
Czuć smak pomarańczy i ich aromat?
Krysia_S 15.04.2014 22:10
Nigdy jeszcze takiej nie pilam, ale przepis jak najbardziej zachęca
malaczarna23 22.01.2013 20:55
wspaniała:)
caralajna 19.07.2012 07:11
bardzo lubię kawę pomarańczową, robię z likierem pomarańczowym, albo ekstraktem z pomarańczy.. pyszna jest :)
zuzanna_z 19.05.2012 13:24
dobre
smerfetka79 07.05.2012 18:45
oj lubię :)))
olkaaa 16.04.2012 07:44
extra
olkaaa 16.04.2012 07:44
extra
Ewelina38 19.02.2012 15:04
uwielbiam taką czekoladę
Kas2 19.01.2012 07:19
muszę zrobić, koniecznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat