POMARAŃCZE W CIEŚCIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    6 sztuk
  • cukier

    4 łyżki
  • jajka

    4 sztuki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • margaryna

    - do smażenia
  • cukier puder

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze obrać ze skóry, pokrajać w poprzek na dość grube plastry.
Jajka rozdzielić, białka ubić na sztywną pianę, żółtka zetrzeć z cukrem, a następnie dodać je do białek ciągle mieszając.
Roztopić na patelni margarynę, pomarańcze maczać w cieście i od razu kłaść na patelnie.
Smażyć z obu stron.
Na talerzu po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.04.2011 20:15
chyba nie kojarzę tego nie jadłam..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat