Polska ryba smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    1,5kg
  • mąka

    1,5 szkl.
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Polska ryba smażona foto
Ryby (polska płotka) porządnie wyczyścić, umyć, przyprawić przyprawami.
Pozostawić na 1 godzinkę.
Krok 2 - Polska ryba smażona foto
W samej mące obtaczamy ryby, pamiętając o środku rybki.
Krok 3 - Polska ryba smażona foto
Na rozgrzany olej wkładamy ryby i smażymy na małym ogniu.
Krok 4 - Polska ryba smażona foto
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Podczas smażenia ryby dodajemy cebulkę i szlkimy na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 07.04.2015 13:58
takie jedzonko uwielbiam..
Internetowa Kuchnia 07.04.2015 12:45
super danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat