Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska ryba smażona

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1,5kg
mąka 1,5 szkl.
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polska ryba smażona

Kroki postępowania

1
Ryby (polska płotka) porządnie wyczyścić, umyć, przyprawić przyprawami.
Pozostawić na 1 godzinkę.
Krok 1 - Polska ryba smażona foto
2
W samej mące obtaczamy ryby, pamiętając o środku rybki.
Krok 2 - Polska ryba smażona foto
3
Na rozgrzany olej wkładamy ryby i smażymy na małym ogniu.
Krok 3 - Polska ryba smażona foto
4
Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Podczas smażenia ryby dodajemy cebulkę i szlkimy na złoto.
Krok 4 - Polska ryba smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.04.2015 13:58
takie jedzonko uwielbiam..
Internetowa Kuchnia 07.04.2015 12:45
super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak