Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polska Flądra Na Ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty flądry 2 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
mąka pszenna do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polska Flądra Na Ostro

Świeże płaty flądry wysmarowałam sokiem z wyciśniętej cytryny- odstawiłam. Do jednego szerokiego talerza wsypałam mąkę pszenną wraz z solą, pieprzem, czerwoną papryką w proszku. Wymieszałam. Kawałki flądry obtaczałam w przyprawach i smażyłam na rozgrzanym dobrze tłuszczu po kilka minut z każdej strony aż ryba się zrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.01.2013 10:30
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak