Półfrancuskie paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • śmietana 12%

    1/2 szklanki
  • masło

    15 dag
  • drożdże

    3 g
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieczarki

    50 dag
  • pieprz

  • kapusta kiszona

    300 g
  • keczup

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać , umyć osuszyć i pokroić dość drobno , zagotować i podsmażyć na patelni , Kapustę kiszoną gotujemy i siekamy , mieszamy z pieczarkami i doprawiamy do smaku .Mąkę posikać z masłem, dodajemy sól oraz śmietanę wymieszaną z drożdżami, zagniatamy na gładkie ciasto . Urywamy po małym po kawałku ciasta, rozpłaszczamy na kształt prostokątów,smarujemy keczupem i nakładamy farsz, zlepiamy na kształt trójkąta . Układać na blaszce . smarujemy jajkiem i posypujemy serem , pieczemy na rumiano około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 09.05.2013 07:46
Wspaniałe paszteciki :)
Łukasz15 02.04.2013 22:44
Polecam, są pyszne
Laila2786 28.02.2013 12:43
aż ślinka leci
RenataZ-et 03.10.2012 20:29
rewelacja
misia53 10.06.2012 13:14
smaczna jest ta twoja kuchnia....
Wafelek2601 27.05.2012 10:04
Świetne
motylwe 22.05.2012 08:10
pyszne
agunesu 21.05.2012 23:24
niebo w gebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat