Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa kakaowa na ciasto

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dkg
kakao 2,5 dkg
cukier 15 dkg
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa kakaowa na ciasto

Kroki postępowania

1
Do garnka dajemy masło i topimy. Do topniejącego masła dodajemy cukier i kakao oraz mleko. Wszystko na wolnym ogniu doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Polewa kakaowa na ciasto foto
2
Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliło. Jak polewa zacznie się gotować to zmniejszamy jeszcze ogień i dalej mieszając gotujemy jeszcze przez 3 minuty, aby polewa zgęstniała.
Krok 2 - Polewa kakaowa na ciasto foto
3
Ściągamy z ognia i studzimy. Zimną polewę rozprowadzamy po cieście.
Krok 3 - Polewa kakaowa na ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 20.08.2013 00:19
świetna polewa najczęściej taką robię
IZABELA29 19.08.2013 06:39
podstawowy na polewę i dobry
ben-ka 11.08.2013 14:36
lubię takie "swojskie" zawsze sama robię.
olkaaa 31.05.2013 12:30
przydatny przepis
Wafelek2601 17.08.2012 10:10
Super
RenataZ-et 16.08.2012 00:51
fajny deserek
Anna138 15.08.2012 00:31
super
anja3107 14.08.2012 20:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak