Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa mojej mamy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko gorące 3 łyż.
cukier puder 3 łyż.
kakao 3 łyż.
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa mojej mamy

Kroki postępowania

1
Do niewielkiego garnuszka wlewam wodę (lub mleko) i wsypuję cukier puder. Podgrzewam całość na niewielkim ogniu aż cukier się rozpuści.
Krok 1 - Polewa czekoladowa mojej mamy foto
2
Wtedy dodaję do rondelka pokrojone na malutkie kawałki masło i roztapiam je ciągle mieszając.
Krok 2 - Polewa czekoladowa mojej mamy foto
3
Gdy się tłuszcz rozpuści, garnuszek zdejmuję z ognia i wsypuję przesiane kakao. Energicznie mieszam całość trzepaczką lub drewnianą łyżką, tak aby połączyły się wszystkie składniki i nie było grudek.
Krok 3 - Polewa czekoladowa mojej mamy foto
4
Po ostudzeniu, gdy polewa zacznie lekko gęstnieć dekoruję nią ciasta.
Krok 4 - Polewa czekoladowa mojej mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 02.01.2013 13:17
Proste, szybkie, smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak