Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa do ciast

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 100 g
margaryna 100 g
kakao 2 łyżki
woda 2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa do ciast

Margarynę przekładamy do małego rondelka i stapiamy na małym ogniu. Gdy się zupełnie roztopi dodajemy cukier puder i trzymać na ogniu, iągle mieszają aż cukier się rozpuśi i połączy z margaryną. Dodajemy kakao i przegotowaną gorącą wodę. Całość ciągle mieszamy aż do dokładnego połączenia się wszytskich składników. Gdy zacznie wrzeć wyłanczamy i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Polewa idealnie pasuje do serników i innych ciast. Polewamy nią ciasta gdy jest jeszcze lekko ciepła i lejąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak