Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 0,5 szklanki
margaryna 0,5 kostki
kakao 2 łyżeczki
mleko 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Margarynę cukier i kakao z mlekiem, zagotować w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Krok 1 - polewa czekoladowa foto
2
Cały czas mieszając do połączenia się składników i uzyskania gęstej polewy
Krok 2 - polewa czekoladowa foto
3
Lekko ostudzić i jeszcze ciepłą polewą polewać ciasto (ta polewa bardzo szybko zastyga i nie spływa z ciasta)
Krok 3 - polewa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2013 20:07
szukam od dłuższego czasu dobrej polewy muszę wypróbować Twoją
Kasia35 23.07.2013 07:19
świetny przepis - na pewno przydatny
AnielskaSlodycz 22.07.2013 22:55
bardzo przydatna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak