polewa czekoladowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier brązowy

    0,5 szklanki
  • margaryna

    0,5 kostki
  • kakao

    2 łyżeczki
  • mleko

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - polewa czekoladowa foto
Margarynę cukier i kakao z mlekiem, zagotować w rondelku do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Krok 2 - polewa czekoladowa foto
Cały czas mieszając do połączenia się składników i uzyskania gęstej polewy
Krok 3 - polewa czekoladowa foto
Lekko ostudzić i jeszcze ciepłą polewą polewać ciasto (ta polewa bardzo szybko zastyga i nie spływa z ciasta)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 13.08.2013 20:07
szukam od dłuższego czasu dobrej polewy muszę wypróbować Twoją
Kasia35 23.07.2013 07:19
świetny przepis - na pewno przydatny
AnielskaSlodycz 22.07.2013 22:55
bardzo przydatna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat