Polewa czekoladowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    5 łyżek
  • śmietana kwaśna

    3 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zmoczonego wodą garnka dodać: masło, cukier i kakao. Podgrzać na małym ogniu cały czas mieszając aż do rozpuszczenia się i połączenia składników.

Kiedy cukier już się rozpuści, a całość jest gładka i bez grudek- wyłączyć grzanie i dodać śmietanę, po czym szybko, zamieszać aż do uzyskania jednolitej polewy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 20.06.2012 14:31
super
V_kuchareczka 16.06.2012 20:12
super
berys18 18.05.2012 15:36
fajny przepis na polewę
Botwinka 16.05.2012 20:00
dobra do wykorzystania do deserów
Justyna223 14.05.2012 22:44
super
Katarzyna/kate1980 08.05.2012 20:52
superowa
kanu83 03.05.2012 09:19
superrr
Justyna37 29.04.2012 13:45
mniam
Gosia20 26.04.2012 20:27
też czasami tak robię ;)
Dorian 22.04.2012 10:08
sliczny kolorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat