Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta z ziołami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaszka kukurydziana 200 gram
oregano 1 pęczek
bazylia 1 pęczek
ser wędzony 200 gram
pieprz 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta z ziołami i serem

Ugotowałam kaszkę kukurydzianą wg przepisu na opakowaniu. W trakcie gotowania przygotowałam zioła: każde z nich opłukałam i osuszyłam. Oderwałam od łodyżek i w dłoniach rozerwałam na malutkie kawałki. Ser wędzony starłam na tarce i wymieszałam z pieprzem. Przerzuciłam do gęstej polenty.Dodałam zioła. Cały czas mieszałam do momentu rozpuszczenia sera.Odstawiłam. Gdy całość zastygła za pomocą dwóch łyżek ulepiłam z niej gałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak