polenta z bułką tartą Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • kasza kukurydziana

    15 dkg
  • olej

    1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rondel smaruję olejem, wlewam wodę i zagotowuję , wsypuję kaszę , ciągle mieszając, przyprawiam, gotuję 5 minut. Następnie zmniejszam ogień i gotuję 2 godziny. Podaję z przyrumienioną na maśle bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 20.08.2012 20:18
można podac z utartym serem albo przyrumienioną cebulą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat