Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki wieprzowe z miodem i przyprawami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 500 gram
miód 2 łyżki
śmietana kremowa 30% 250 ml
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe z miodem i przyprawami

Polędwiczki podsmażyć na oleju z każdej strony. W miseczce przygotować sos: śmietanka, 2 łyżki miodu i przyprawa do mięsa wieprzowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Podsmażone polędwiczki przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać przygotowanym sosem. Piec około 40-50 minut w 180 stopni. Po wyjęciu na talerze polać pozostałym sosem. U mnie podane z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.10.2012 16:34
Smaczne mięso.
as28 22.10.2012 15:09
mniam
as28 22.10.2012 15:09
mniam
Krakowianka 22.10.2012 14:49
świetny obiadek !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak