Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki wieprzowe po duńsku z duszonymi śliwkami, jabłkami i rodzynkami
Tak przygotowane polędwiczki podawać z młodymi ziemniakami.
polędwiczek wieprzowych | 4 sztuki |
suszonych śliwek bez pestek | 200 g |
kwaśnych, obranych jabłek | 400 g |
rodzynek | 50 g |
śmietany 36% | 200 ml |
mąki | 2 łyżki |
oliwy z oliwek | 5 łyżek |
cukier | - - |
sok z cytryny | - - |
Pieprz czarny mielony Prymat | - - |
sól | - - |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: