Polędwiczki wieprzowe ciemnym piwie

Polędwiczki wieprzowe ciemnym piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    4 szt
  • masło

    4 łyżki
  • orzechy nerkowca

    100 gram
  • orzechy laskowe

    50 gram
  • pietruszka zielona

    1/2 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

    100 ml
  • suszone owoce

    100 gram
  • piwo ciemne

    100 ml
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Polędwiczki wieprzowe ciemnym piwie

Polędwiczki przyprawić ziołami,pieprzem czosnkiem i solą.Obsmażyć na maśle.Orzechy uprażyć i posiekać.Natkę pietruszki i owoce suszone również posiekać i wymieszać z orzechami i oliwą.Polędwiczki obłożyć mieszanką orzechowo-owocową,ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do nagrzanego do250 st.C piekarnika na 15-20 minut.Odlać powstały sos z polędwiczek,dodać do niego piwo i gotować chwilę dodając 2 łyżki masła.Gotowe polędwiczki polać sosem i owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Danka 16.10.2013 18:20
pyszny pomysł
barbara11561 16.03.2013 22:03
u mnie jest w każdym sklepie
anemon 16.03.2013 18:01
Przepis bardzo ciekawy, tylko gdzie kupić ciemne piwo? Może podpowiesz, bo w mojej okolicy nie uświadczysz ciemnego piwa?
Grażyna13 19.11.2012 16:30
Pyszny przepis :)
Krystyna32 06.08.2012 06:27
extra
natii3624 28.07.2012 20:35
Mmmm..super ;)
berys18 12.11.2011 09:59
ciekawy pomysł
Magdalena80 05.09.2011 23:30
to coś dla mnie
smakoszek 31.08.2011 18:52
pyszne na pewno
IZABELA29 07.08.2011 11:00
chyba zostało wypite i z przepisu uciekło...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat