polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej

    4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • delikat do mięs

    do smaku
  • pieprz do smaku

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziela angielskie

    2
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, czosnek przepuścić przez praskę, mięso polać olejem,posypac czosnkiem i przyprawami dokładnie natrzeć, pozostawić na dwie godziny, potem dać do woreczka do pieczenia mięs i dokładnie spiąć, wstawić do piekarnika , piec w 180\'\'\'\' ok 1 godz i 20 min. Podawać z ziemniakami i brukselką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ankaryba 28.03.2013 09:04
prawdziwa pychotka :-)
Ada-Gaba 17.03.2013 13:34
przepadam za polędwiczkami
karolina1869 18.02.2013 17:28
pycha
manaika 08.05.2012 12:11
chętnie bym zjadła
Ela15 23.11.2011 08:51
pyszne
Koper 17.08.2011 12:59
fajnie podane
Neetka90 31.03.2011 13:51
Daję do ulubionych ;)
malaczarna23 23.03.2011 07:59
mmhm..pycha
Justyna Jussstiii 08.03.2011 14:21
pychota
Justyna Jussstiii 08.03.2011 14:20
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat