Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie borowikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
zupa w proszku 60 g
śmietana 30% 200 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie borowikowym

Polędwiczki myjemy i kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zupę borowikową mieszamy ze śmietanką, a następnie zalewamy nią przygotowane polędwiczki polędwiczki i odstawiamy do lodówki na cała noc. Po tym czasie dodajemy świeżo mielony pieprz czarny i mieszamy, tak aby mięso było całe w sosie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 40 min.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.04.2014 22:23
Pyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak