Polędwiczki w cieście francuskim

Polędwiczki w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • ciasto francuskie

    1 op
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • majeranek Prymat

  • sól

  • pieprz

  • gin

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. odstawiamy na min 2 godziny, mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron dodajemy w trakcie smażenia gin ciasto francuskie rozwijamy kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem, zlepiamy brzegi pieczemy 40 min w nagrzanym 200s C piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

02.03.2013 17:11
Świetny przepis

Motorek

25.11.2011 11:30
pycha

Iwona51

21.11.2011 09:19
pyszności

Monika193

24.10.2011 13:59
już sobie wyobrażam jak muszą smakować, super

Wafelek2601

10.08.2011 09:52
niebo w gębie

Krystyna32

12.05.2011 06:55
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat