Polędwiczka wieprzowa pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    0,5 kg
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    4 szczypty
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    2 szczypty
  • tymianek

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę nacieram solą, pieprzem czarnym oraz gałką muszkatołową. Odstawiam w chłodne miejsce na 1h. Następnie krótko przesmażam na rozgrzanej oliwie. Obsmażoną polędwiczkę posypuję tymiankiem, wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piekę ok. 20 minut. Upieczoną kroję w poprzek włókien na plastry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 25.12.2012 16:12
Pyszności :)
Betka 17.07.2012 21:45
rewelacja;)
anulka69 29.02.2012 10:31
pyszne mięsko
BernadettaP 11.11.2011 10:59
wygląda wspaniale !
smakowita 10.09.2011 21:40
Uwielbiam takie mięsko
Kopiko1983 08.09.2011 06:28
Aż ślinka cieknie! Piękny kawał mięcha!
MAR3STA 07.09.2011 22:48
świetne i takie apetyczne
Wacław 06.09.2011 18:44
pyszne,aż ślinka leci !
1j1o1l1a1 05.09.2011 12:47
lubię chudziutkie mięsko
kejt2 05.09.2011 12:05
smakowicie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat