Polędwica z pistacjami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pistacje

  • czosnek marynowany

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • ogórek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Więc tak , polędwice całą natarłam ziołami , kucharkiem ja używam śródziemnomorskiego i czosnkiem i pokrojonymi pistacjami , następnie na oliwie z czosnku podsmażyłam mięso , potem zalałam wodą i dusiłam do miękkości ok 20 min max ;)
Ziemniaki ugotowałam , na pół twardo by sie nam ładnie kroiły , ogórka obrałam i obieraczką zrobiłam paski na których położyłam całe danie , z resztek ogórka zrobiłam mizerie :)
Gdy mięsko gotowe , ładnie wsyztsko pokroiłam w plastry i ułożyłam jak na zdjeciu , można polać powstałym sosem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 09.02.2013 11:38
świetna
Anna133 19.11.2012 14:59
Teraz dużo się gotuje właśnie z orzechami , ciągle je dodają więc i ja spróbowałam ,smak inny !
joanna__s 16.11.2012 14:57
Polędwica i pistacje to rzadko spotykane połączenie, ale musi być rewelacyjne w smaku. Trzeba tym przepisem zaskoczyć gości.
Anna133 12.06.2012 16:56
no sama byłam w szoku :) ale wyszło super
Rafał10 12.06.2012 14:11
w połączeniu z pistacjami musi być baaardzo pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat