polędwica z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczka

    ok. 1/2 kg
  • jabłka

    6-8
  • sól i pieprz do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwiczkę oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć ją na oleju z obu stron. następnie przełożyć ja do rondelka i podlać trochę wodą może być to np. bulion lub sok jabłkowy. Dodać zioła i dusić do miękkości. Pod koniec dodać jabłka pokrojone w plastry i ponownie dusić aż jabłka będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna23 24.01.2013 11:03
ciekawy przepis
AGNIESZKA144 15.01.2012 09:13
pycha
bercik1 23.09.2011 22:47
Wygląda super
pigila 17.09.2011 22:33
super
Marek6 04.09.2011 14:25
super
ma-pl 23.05.2011 21:35
smaczna i zdrowa
IlonaAlbertos 12.10.2010 23:40
Wygląda bardzo apetycznie, na pewno smakuje tak samo. Muszę wypróbować Twój przepis.
Margo1 12.10.2010 15:18
ciekawy przepis nie jadłam
anja3107 12.10.2010 14:05
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat