Polędwica z dorsza w ziołach.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

składniki:
* 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
* 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
* 1 czubata łyżeczka tymianku
* 1 łyżeczka soli ziołowej
* 1 jajko
* mąka do panierowania
* sól
* olej do smażenia

Polędwice z dorsza lekko rozmrozić, opłukać, osuszyć.
Oprószyć pieprzem cytrynowym, tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki.
Jajko roztrzepać z małą ilością soli. Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka. Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 03.08.2012 20:49
Uwielbiam dorsza, a w Twoim wykonaniu wygląda on niezwykle apetycznie.
czekoladka_m 10.01.2012 12:04
Mniam ,aż ślinka cieknie:)
eli_555 21.07.2011 22:50
pychota
jolaxa1 08.02.2011 23:09
pyszne
pawel007 28.11.2010 21:45
pyszne.
pawel007 28.11.2010 21:45
pyszne.
misia53 14.11.2010 11:51
Dorsz jest dobry dla odchudzających się , polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat