Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z dorsza w lubczyku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Jedna ze smaczniejszych ryb z naszym ulubionym składnikiem.

Składniki:

Składniki:

polędwica z dorsza 500 gramów
lubczyk świeży 1 garść
oliwa 100 mililitrów
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z dorsza w lubczyku

Mięso nakłuwamy.
Lubczyk blendujemy z oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Polędwicę marynujemy przez 30 minut.
Każdy kawałek układamy na folii aluminiowej, polewamy marynatą.
Folię zawijamy.
Pieczemy 25 minut w 220°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak