Polędwica wędzona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • majeranek

  • woda

  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku i liścia laurowego przygotowujemy solankę. Polędwicę całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni. Zapeklowane mięso wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 20.05.2013 21:48
nie mam wędzarni =(( Ale przepis "zapiszę" na przyszłość !
Ada-Gaba 05.02.2013 06:50
rewelacja
dianix 15.11.2012 20:48
też czasem wędzimy ;)
Łukasz15 28.08.2012 19:56
pyszna
kuklik 13.08.2012 17:24
taka ciepła prosto z wędzarni marzenie
barbara11561 07.04.2012 00:22
świetna
cooleczka 20.02.2012 20:45
pyszności
Adamorek 20.09.2011 22:42
smaczne
Magdalena80 07.09.2011 22:19
pyszności
Ania67 16.05.2011 11:29
Smakowicie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat