Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

polędwica po angielsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

tłuszcz
80 g
masło
50 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
polędwica wołowa
1300 g

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica po angielsku

Polędwicę umyć,usunąć powięzi,oprószyć solą,obrumienić szybko na patelni,wstawić do gorącego piekarnika.Piec 10-15minut.Pod koniec pieczenia dodać masło.Mięso wyjąć,wy porcjować,krając skośnie cienkie plastry.Podawać z frytkami,jarzynami z wody i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 11.04.2011 13:02
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak