polędwica po angielsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz

    80 g
  • masło

    50 g
  • sól

    do smaku
  • polędwica wołowa

    1300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć,usunąć powięzi,oprószyć solą,obrumienić szybko na patelni,wstawić do gorącego piekarnika.Piec 10-15minut.Pod koniec pieczenia dodać masło.Mięso wyjąć,wy porcjować,krając skośnie cienkie plastry.Podawać z frytkami,jarzynami z wody i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 11.04.2011 13:02
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat