Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Polędwica na szparagach

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica
450 g
szparagi
400 g
olej
2 łyżki
mąka
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica na szparagach

Polędwiczki pokroić w plastry, oprószyć mąką, posolić, smażyć ok, 5 minut w każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dolać wino. Szparagi umyć, oskrobać, odciąć zdrewniałe końce i ugotować we wrzącej, osolonej i posłodzonej wodzie. Odsączyć. Szparagi wyłożyć na talerz. Na wierzch nałożyć usmażone polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak