polędwica na sałatce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1 sztuka
  • bakłażan

    1 sztuka
  • ser feta

    50 g
  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • szczypiorek posiekany

  • ocet balsamiczny

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • soso sojowy ciemny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • tymianek

  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• polędwicę marynujemy w oliwie, occie, miodzie, sosie sojowym i przyprawach,
• obsmażamy na patelni, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min,
• cukinie kroimy w krążki, bakłażana w krążki i na cztery, obsmażamy na pozostałym po polędwicy tłuszczu, dokładamy je do polędwicy dziesięć min przed końcem pieczenia,
• kapustę pekińską myjemy, kroimy w cienkie paseczki,
• polewamy sokiem z limonki i oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, rozkładamy na talerzach,
• paprykę i ser kroimy w kostkę rozkładamy na kapuście,
• następnie układamy upieczone warzywa,
• polędwicę kroimy w plastry i rozkładamy na warzywach,
• pokrojonym szczypiorkiem posypujemy sałatkę,
• całość polewamy oliwą i sokiem z limonki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 26.02.2012 11:43
pychotka
bami 25.04.2011 00:14
Wygląda smakowicie :)
wiktor188 18.04.2011 08:31
polecam
Grażyna13 18.01.2011 11:21
Super danie :)
eli_555 16.12.2010 17:02
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat