Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pogacze

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
twaróg 30 dag
masło lub margaryna 30 dag
żółty ser ostry 10 dag
jaja 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pogacze

Twaróg dobrze odcisnąć, rozgnieść widelcem, dodać masło i mąkę- wyrobić.
Gdy wszystkie składniki się połączą zawinąć ciasto pergaminem i włożyć na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość palca, ułożyć na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą i tartym serem.
Piec na złoty kolor w 200 st.
Dobrze smakują z papryką i innymi ziołami.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 11.01.2013 15:00
pycha
Rafał10 10.01.2013 18:34
MNIAM!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak