Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poędwiczki z indyka z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z indyka 500 g
ząbki czosnku 1-2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczaka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Poędwiczki z indyka z piekarnika

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Mięso umyć i osuszyć i natrzeć solą .
Krok 1 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto
2
W naczyniu przyrządzić marynatę . Zmieszać zioła z oliwą i papryką słodką .
Krok 2 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto
3
Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do marynaty .
Krok 3 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto
4
Polędwiczki obtoczyć w marynacie i odłożyć zawinięte w folię spożywczą do lodówki na 5-6 godzin .
Krok 4 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto
5
Wyjąć z lodówki na pół godziny przed pieczeniem . Przełożyć do naczynia żaroodpornego .Włożyć do piekarnika i piec 30 -35 minut w 180 stopniach przykryte folią aluminiową .
Krok 5 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto
6
Przed końcem pieczenia około 5 minut ,odkryć folię aluminiową aby polędwiczki się przyrumieniły lekko .Polędwiczki upieczone można podawać zarówno do drugiego dania jak i na kanapki .
Krok 6 - Poędwiczki z indyka  z piekarnika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 25.09.2016 22:32
Bardzo lubię tak przygotowane mięso ;)
gosia1988 25.09.2016 21:17
Smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak