Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie zapiekane ziemniaki ziołowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8
sól
masło 3 łyżka
śmietana kwaśna 3 łyżka
tymianek 1/2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany 1 łyżeczka
ser żółty 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Porada

Do masy ziemniaczanej dodać jeszcze trybulę, której nie ma wśród składników DS.

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie zapiekane ziemniaki ziołowe

Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć, upiec na soli przez ok. pół godziny. Przekroić wzdłuż na pół. Wybrać środki, utrzeć. Dodać masło, śmietanę, zioła i przyprawy. Wymieszać z ziemniakami. Nadziać masą ziemniaki, posypać serem i papryką. Piec w piekarniku, aż będą gorące i ser się roztopi.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.07.2014 21:28
świetne te ziemniaczki
Kejti 21.06.2014 23:16
Fajne ziemniaczki :-)
adelajda 19.06.2014 19:41
lubię takie :)))
Kuchenka 15.06.2014 16:04
ciekawe danie
marcia7 15.06.2014 15:20
pyszna kolacja
PaniMISIOWA 15.06.2014 14:20
apetyczne ziemniaczki
asiczekz 15.06.2014 11:28
muszą być pyszne :)
Zdzisław 15.06.2014 10:59
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak