Podwójnie kurczakowe kieszonki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 pojedyncze sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • wędzona pałka z kurczaka

    1 sztuka
  • żółty ser

    2 plastry
  • olej do smażenia

  • przyprawa kurczak grillowany

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
Mięso naciąć w środku, tworząc "kieszonki", oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
Wędzone mięso z kurczaka oskubać z kości. W kieszonki nałożyć wędzone mięso, pokrojoną w grube półplasterki cebulę i ser, zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 3 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
Mięso posypać z obu stron przyprawą do kurczaka, kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Podwójnie kurczakowe kieszonki foto
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 22.03.2013 22:48
Podwójnie smaczne.
pacpaw 03.12.2012 21:24
fajny sposób robienia kieszonki, przecinając piersi wzdłuż, a nie w poprzek robiąc wgłębienie. Dzięki temu wejdzie więcej nadzienia
DanutaS 04.02.2012 10:57
świetny przepis
sylwia / sytofala 02.02.2012 21:27
Super wygląda :)
Mysiunia 02.02.2012 18:44
bardzo zachęcające:)
stokrotka 02.02.2012 18:02
oryginalne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat