Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie jajeczny omlet z rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajka ugotowane na twardo 1 sztuka
szynka 2 plastry
rukola garść
ser żółty 2 plastry
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie jajeczny omlet z rukolą



1. 1 jajko ugotowac na twardo. Surowe jajka wbic do miseczki, dodac bułke tartą , sól pieprz i delikatnie roztrzepac widelcem. Rukolę opłukać i osuszyc. Uotowane jajko pokroic w plastry, wedline i ser pokroic w cienkie paski. 2. Na patelni rozgrzac masło , wlac mase jajeczną i poczekac chwile az masa jejeczna zacznie sie ścinac. Na scinajacym sie omlecie układac pasami plastry gotowanych jajek , rukole, ser i wędlinę.Delikatnie całość posolic. Omlet złozyc na pół i smazyc jeszcze 1-2 minuty.Podawac ze świezym pieczywem, Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 19.11.2015 22:54
super pmysł
Mala 19.11.2015 20:09
inspirująca propozycja
Kolorowa 18.11.2015 20:59
fajny przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak