Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszkowiec z kremem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
masło 1 kostka
cukier puder 1 szkl
serek homogenizowany 3 szt
mleko w proszku 1,5 szkl
sok z cytryny 1 łyzka
skórka z cytryny otarta
aromat cytrynowy
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszkowiec z kremem

Ciasto francuskie rozwinąć, lekko rozwałkować jeszcze, przeciąć na pół , nakłuć widelcem i upiec dwa placki.

krem; Masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodać serki i mleko w proszku, doprawić aromatem, sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny.
4 łyżki masy przełożyć do rękawa cukierniczego, resztę masy rozsmarować na jednym upieczonym cieście. ostrym nożem zaznaczyć cięcia na 6 ciastek. Na każdym kwadracie przy pomocy rękawa cukierniczego zakończonego tylką z gwizdką ułożyć rozetki i na każdej położyć truskawkę.
Ciasto schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 10.03.2014 14:02
wygladą na chrupiący i puszysty chętnie bym zjadła
ZEWA 10.03.2014 09:02
ale apetyczne
Lidzia 10.03.2014 06:00
Smaczniutkie.
monikaT83 09.03.2014 22:59
pyszne deserek:)
V_kuchareczka 09.03.2014 21:32
ale pyszności
Joannasz3190 09.03.2014 20:22
Pyszności :)
luna76 09.03.2014 20:10
Bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak