Podudzie kurczaka smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podudzie z kurczaka

    4
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Podudzie kurczaka smażone foto
Podudzia nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na kilka godzin.
Krok 2 - Podudzie kurczaka smażone foto
Na patelni rozgrzewamy olej. Na dużym ogniu rumienimy podudzia.
Krok 3 - Podudzie kurczaka smażone foto
Następnie ogień zmniejszamy, a patelnię przykrywamy. Smażymy pod przykryciem około 10-15 minut.
Krok 4 - Podudzie kurczaka smażone foto
W połowie czasu możemy przewrócić podudzia. Smażymy na kolor złotawy.
Krok 5 - Podudzie kurczaka smażone foto
Podudzia podajemy z ziemniaczkami z wody oraz duszoną marchewką. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rogalik 12.03.2012 22:12
super
irenka 10.03.2012 21:48
smaczne
Katarzyna/kate1980 04.03.2012 21:24
pyszności
BernadettaP 04.03.2012 08:13
Szybko i smacznie :)
Sroczka 03.03.2012 11:23
Proste, a jakie smaczne. W dodatku podałeś z marchewką, którą bardzo lubię.
agnieszka137 02.03.2012 23:11
smaczniutkie!!!
mimi 02.03.2012 22:31
pyszne,zabieram przepis do księgi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat