Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka na słodko

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
To danie zdecydowanie trafi do amatorów mięs na słodko. Tym razem postanowiliśmy połączyć aromat z chrupiącą panierką.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kilogram
sos 5 łyżek
syrop klonowy 5 łyżek
pasta tamaryndowa 3 łyżeczki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
tabasco 4 krople
mąka kukurydziana 3 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy sosu ponzu (ew. można cytrynę wymieszać z sosem sojowym).

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka na słodko

Sos mieszamy z syropem klonowym, pastą z tamaryndowca, musztardą, tabasco i mąką kukurydzianą. Taką marynatą obtaczamy mięso, pozostawiamy w lodówce na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Pieczemy 45 minut w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak