Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podudzia w sosie z natki pietruszki...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 sztuki
olej rzepakowy 5 łyżek
mąka pszenna 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 pęczki
śmietana 3 łyżki
woda 3 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: podudzia w sosie z natki pietruszki...

podudzia umyte i osuszone obsypać mąką - resztę mąki zostawić do sosu

na oleju zrumienić z obu stron podudzia, posypać je przyprawą kucharka

dolać wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa

opłukane natki pietruszki zmiksować w blenderze z 1/2 szklanki wodą

zmiksowane dodać do garnka z podudziami i zagotować

sos zagęścić ze śmietaną 18% wymieszaną z mąką

do smaku doprawić magą kucharka

ja podałam z ziemniakami i kalafiorem i cząstkami pomidorów.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 07.12.2013 21:40
po prostu rewelacja
IwonaKa 15.10.2013 18:07
pyszne udka
kriko 19.08.2013 15:36
super miesko
fotoviderek 19.08.2013 14:57
Świetne mięsko :)
Beatris 19.08.2013 14:52
Zapowiada się smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak