podudzia w marynacie Prymat...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia kurczaka

    6 sztuk
  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    1 szklanka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    - do smaku
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 mniejsza
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Pieprz zielony ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

podudzia umyte obsypać marynatą i na noc do lodówki

obsypane mąką na maśle klarowanym zrumienić z każdej strony

dolać wody, i dusić do miękkości mięsa

na patelni usmażyć pieczarki z cebulą na 1 łyżce masła, do smaku doprawić solą i pieprzem

dodać pieczarki do kurczaka i z 5 minut gotować

mąkę wymiesza c z wodą i zagęścić sos

dodać 2 łyżki natki pietruszki

podać z czym lubisz - na talerzu posypać pieprzem zielonym......SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 29.04.2013 18:43
lubię pieczeń z marynatą Prymat,danie świetne
karolina1869 15.03.2013 18:33
ajny pomysł na udka ja zazwyczaj piekę w piekarniku
Katarzyna34 09.03.2013 10:48
super pomysł na objadek
wiola333 09.03.2013 09:39
smakowicie wygląda to danie
ewelinapac 09.03.2013 09:24
pyszne kurczaczki
Rafał10 09.03.2013 09:21
wspaniałe! Uwielbiam takie obiadki :)
Beatris 09.03.2013 08:56
Pyszny domowy obiadek.
fotoviderek 09.03.2013 07:25
Ale pięknie wygląda to danie. Smakuje pewnie rewelacyjnie.
oilliwka 09.03.2013 05:59
Pyszne! Też lubię marynatę Prymat.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat