Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia w marynacie miodowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 3-4 szt

marynata

miód 5 łyżek
sos sojowy jasny 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia w marynacie miodowej

Marynata: mieszamy miód z sosem sojowym, oliwą, sokiem z cytryny, papryką ostrą i pieprzem. Do gotowej marynaty wkładamy podudzia z kurczaka i wkładamy do lodówki najlepiej na 12 godz.
Następnie podudzia wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.09.2015 09:58
Moje smaki :)
inka2012 24.09.2015 13:33
apetycznie wyglądają :)
Wafelek2601 24.09.2015 13:33
Bardzo smaczne
jasiek 24.09.2015 13:22
super złociste
Jumper123 24.09.2015 12:52
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak