Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 1 kg
fasola biała z puszki 2 szt (w pomidorach)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym

Przyprawy mieszamy.
Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami.
Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i zapiekamy 10-15 min.
Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.06.2017 21:12
Pyszna propozycja !
Wafelek2601 03.06.2017 19:14
Apetyczne jedzonko
Wiktoria29 03.06.2017 11:14
ładne zdjęcie, zachęcające
Ewelina1991 03.06.2017 10:29
ciekawy przepis!!
olkaaa 02.06.2017 20:05
Ciekawa propozycja
Aleksandra/Olcia 02.06.2017 18:54
pyszności mniam!
benka 02.06.2017 18:35
Ciekawy przepis
Ewa Wojtaszko 02.06.2017 16:29
obiad na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak