Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia pieczone w miodzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 6 szt
miód 2 łyżki
masło klarowane 4 łyżki
orzechy włoskie 1 łyżeczka (zmielone)
Tymianek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia pieczone w miodzie

Miód i dwie łyżki masła podgrzałem w rondelku, aż się dokładnie połączyły ( nie gotujemy ).
Umyte podudzia natarłem solą. Naczynie do zapiekania wysmarowałem pozostałym masłem, włożyłem mięso. Piekłem 50 minut w temperaturze 180 stopni C, co jakiś czas odwracałem podudzia. Polałem je miodem wymieszanym z masłem, posypałem orzechami i tymiankiem. Piekłem jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 29.10.2016 20:54
dobre mięsko :)
Beatris 29.10.2016 10:52
Chętnie zjadłabym taki obiadek :)
Wafelek2601 29.10.2016 09:29
Muszą być pyszne
Edith85 29.10.2016 09:01
Jak one wyglądają...rewelacja
norweska20 29.10.2016 00:25
jakie one apetyczne ..pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak