Podudzia pieczone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    80 dag
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej mieszamy z sosem sojowym , dodajemy przyprawę do kurczaka. Mieszamy dokładnie. Podudzia umyć , osuszyć i natrzeć zrobioną marynatą. Odstawić do lodówki. Następnie ułożyć w brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 09.11.2010 07:40
można zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat